Benodigheden:
- Pak van Honig, bakmix en kaneelsuiker
- 125 g margarine of boter
- 1 ei
- 600 g zure appels
- beslagkom
- schaal
- mixer
Elektrische oven : 170 graden
Heteluchtoven: 160 graden
Gasoven: 3
Bereidingstijd: ca 25 minuten
Baktijd: 30 minuten
- Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven.
- Doe de Bakmix in een beslagkom. Verdeel de boter of margarine in stukjes in de Bakmix en voeg daarna het ei toe.
- Mix heel kort met de mixer tot een kruimelig deeg ontstaat.
- Zet het deeg in de koelkast tot het appelmengsel klaar is.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.
- Vermeng de appelstukjes met de kaneelsuiker en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel het kruimeldeeg over het appelmengsel.
- Bak de Crumble in het midden van de oven totdat die goudbruin van kleur is.
- Serveer de appelcrumble bij voorkeur warm
-x-
Angie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten